De Shop :

VIEW THE SHOP IN ENGLISH

Kom mijn instrumenten testen in Antwerpen. Het is de uitstap waard! Mijn doel: een betaalbaar instrument met een hoge kwaliteit. Ik leef er niet van, en mijn omzet laat me toe zonder btw te verkopen. Hierdoor kan ik mijn gitaren verkopen onder de 3000€. Hiervoor krijg je een gitaar waar je je hele leven plezier van hebt.

Misschien kom je een tweedehands gitaar van mij tegen. Lees dan eerst dit.

Afkomen dus!

Om de pagina niet te zwaar te maken, zet ik maar een paar gitaren hierop. In mijn shop in Antwerpen kun je ze allemaal komen testen.

Een snelle overview (een klik op de foto stuurt je naar de beschrijving):

De basismodellen (ik heb nog zowel vuren als cederen staan)

     

De laatste: de cederen 2024. Zeer de moeite voor een scherpe prijs. Ik zou zeggen: spoed u, want ik heb eigenlijk goesting om ze zelf te gebruiken. Maar ik wil jullie eerst de kans geven.

En een specialleke: de small hands

small hands 2016

                        

en de cd's natuurlijk

 

Gitaar ceder, stempel 2021, afwerkingsjaar 2022

Gitaar volgens plan en bouwwijze van de afgelopen jaren. Na nu bijna 30 jaar actief te zijn als luthier, is het fijn om te zien hoe je het bouwen echt in je vingers krijgt en je een constante kwaliteit kunt bereiken. Daar is deze gitaar een mooi voorbeeld van.

           

           

Overzicht

Gitaar vuren, 2023

Eens eentje die ik zonder zusje heb gemaakt. Ik sta ervan versteld hoe snel deze gitaar al geŽvolueerd is, zelfs na maar een paar uur bespelen. Maar nu gaat ze in de kist en wacht op jou om haar te komen bespelen.

        

 

        

overzicht

 

Small hands gitaar

Verschil met alle bovenstaande. Wel eigenlijk is alleen de kwaliteit vergelijkbaar, voor de rest is zowat alles anders: notelaar zijkanten en rug (ipv palissander), totaal verschillende bebalking, toets-kam-dekplaat kop alle in kingwood, mensuur 640 mm (ivp 650), halsbreedte 3mm smaller dan de andere, de eerste met een carbonstaaf in de hals, andere rosette, andere sleuven in de kop, een andere vom van kam, ... Echt een ander instrument dus. En ideaal voor als je kleinere handen hebt.

                   

overzicht

 

9. Twee CD's

Op opendeurdagen of ontvangsten kopen mensen niet zo vaak een gitaar. Maar om te zorgen dat ze toch met een mooie herinnering kunnen vertrekken, heb ik ondertussen 2 CD's opgenomen, die elk te koop zijn aan 10€.. CD 1 heet 'In de hoofdrol', en laat de vier gitaren zien die de hoofdrol spelen op die CD. 'In de hoofdrol' draait echt om de gitaren, als solo-instrument, maar ook in duo en trio. Er staat één nummer op waar een keyboard mee mag spelen. De muziek gaat van Bach tot stukken van mezelf, en je vind ook oa ragtime, impressionisme, en traditionals terug op de CD. Voor elk wat wils dus.

in de hoofdrol

De tweede CD heet 'Tesamen', en wil aantonen dat de gitaar echt een duivel doet al is: ook hier weer solo's, duo's, trio's en zelfs een quartet. Maar ook andere instrumenten vervullen hun rol om het geheel spannend te houden. Bach is weer van de partij (wat heeft die man toch een mooie muziek gemaakt), maar ook onverwachte oude muziek, een vroege jazz, eigen muziek, latino, ... Ik heb alle instrumenten zelf bespeeld, dat maakte het voor mij een titanenwerkje, maar eentje waar ik toch wel voldoening van heb.

Oh ja, dit is een bewerkte foto, om hem met mijn printertje te kunnen afprinten (kleur kan niet).

Overzicht

Ik hoop dat deze foto's je zin geven om eens in Antwerpen te passeren!!