De Shop :

VIEW THE SHOP IN ENGLISH

Kom mijn instrumenten testen in Antwerpen. Het is de uitstap waard! Mijn huidige prijzen liggen alle nog (ver) onder de 3000€. Hiervoor krijg je een gitaar die in niets moet onderdoen voor gitaren die dubbel zo duur zijn!

Misschien kom je een tweedehands gitaar van mij tegen. Lees dan eerst dit.

Afkomen dus!

Een snelle overview (een klik op de foto stuurt je naar de beschrijving):

                  small hands 2016      en de cd's natuurlijk

1. Gitaar LudArt, vuren bovenblad.

Nummer 2 is een gitaar volgens mijn beproefde bouwmethode, met een vuren bovenblad. Het is een gitaar die volledig uit topkwaliteit hout bestaat (moest je ergens nóg beter hout vinden, laat het me vooral weten), een plezier om te bouwen, een plezier om te horen. Ik bespeel de gitaren maar één of twee keren, maar je kan al horen in welke zin ze zich zal ontwikkelen, en dat is bij dit instrument zéér beloftevol.

              

 

     

Overzicht

2. Gitaar LudArt, vuren bovenblad.

Het verschil met de vorige is het resonatorgat. Vermits ik de twee modellen nu in huis heb, is het hét moment om eens te komen luisteren wat je het meest aanspreekt. Nog een esthetisch verschil: de knoopwijze van de snaren (vergelijk de foto's van de kammetjes) Verder geldt natuurlijk hetzelfde: ik speel ze zelf niet in. Even dacht ik om het toch te doen, maar ik wil dat jij dit avontuur van een gitaar die open komt zelf meemaakt.

              

  

Overzicht

3. Gitaar LudArt, cederen bovenblad

Ik blijf per koppel werken, omdat de resultaten zó verschillend zijn, en dan ook verschillende mensen aanspreken. Mijn laatste klant luisterde 1 minuutje naar de vuren en hij zei: dat is me véél te klassiek. Zijn keuze was dan ook logischerwijze de cederen. Wat valt op: in mijn laatste koppel heeft ook de vuren meer jazzy kwaliteiten. En dat zoek ik. Jij ook?

              

     

Overzicht

4. Small hands gitaar

Verschil met alle bovenstaande. Wel eigenlijk is alleen de kwaliteit vergelijkbaar, voor de rest is zowat alles anders: notelaar zijkanten en rug (ipv palissander), totaal verschillende bebalking, toets-kam-dekplaat kop alle in kingwood, mensuur 640 mm (ivp 650), halsbreedte 3mm smaller dan de andere, de eerste met een carbonstaaf in de hals, andere rosette, andere sleuven in de kop, een andere vom van kam, ... Echt een ander instrument dus. En ideaal voor als je kleinere handen hebt.

                   

overzicht

5. LudArt gitaar ceder

De laatste cederen. Ook deze heeft de carbonstaaf in de hals. Ze klinkt heel anders dan die zonder carbonstaaf. Maar zoals altijd is het moeilijk te zeggen dat dat nu de echte reden van het klankverschil is. Nog een verschil: ik ben overgestapt op de GrandTune mechanieken van Shertler. In dit geval zwarte met knoppen van Snakewoord. Maar het is niet enkel het uitzicht dat verandert: het heeft een héél zachte werking. En toch zeer stabiel. Dit alles komt wel met een prijskaartje, waardoor deze gitaar de duurste is uit de collectie.

           

  

overzicht

Prijsklasse: 2.000 - 3.000€, prijs/kwaliteit verhouding: onklopbaar.  Als je de site wat bekeken hebt, weet je wat je hiervoor krijgt: topkwaliteit materialen, met geduld en liefde (en veel tijd, zowat 250u) gekneed tot prachtige instrumenten, met een eigen karakter. Met andere woorden: heel veel kwaliteit voor een eerlijke prijs. Een koffer wordt bijgevoegd.

6. Twee CD's

Op opendeurdagen of ontvangsten kopen mensen niet zo vaak een gitaar. Maar om te zorgen dat ze toch met een mooie herinnering kunnen vertrekken, heb ik ondertussen 2 CD's opgenomen, die elk te koop zijn aan 10€.. CD 1 heet 'In de hoofdrol', en laat de vier gitaren zien die de hoofdrol spelen op die CD. 'In de hoofdrol' draait echt om de gitaren, als solo-instrument, maar ook in duo en trio. Er staat één nummer op waar een keyboard mee mag spelen. De muziek gaat van Bach tot stukken van mezelf, en je vind ook oa ragtime, impressionisme, en traditionals terug op de CD. Voor elk wat wils dus.

in de hoofdrol

De tweede CD heet 'Tesamen', en wil aantonen dat de gitaar echt een duivel doet al is: ook hier weer solo's, duo's, trio's en zelfs een quartet. Maar ook andere instrumenten vervullen hun rol om het geheel spannend te houden. Bach is weer van de partij (wat heeft die man toch een mooie muziek gemaakt), maar ook onverwachte oude muziek, een vroege jazz, eigen muziek, latino, ... Ik heb alle instrumenten zelf bespeeld, dat maakte het voor mij een titanenwerkje, maar eentje waar ik toch wel voldoening van heb.

Oh ja, dit is een bewerkte foto, om hem met mijn printertje te kunnen afprinten (kleur kan niet).

Overzicht

Ik hoop dat deze foto's je zin geven om eens in Antwerpen te passeren!!