Ludwig

Dagboek voor Jan.

Zoals gemeld, bouw ik de onderstaande gitaar in opdracht. Dus is de tekst specifiek gericht naar Jan, maar iedereen mag natuurlijk mee genieten van de mooie foto's van wat een mooie gitaar aan het worden is.

Dag Jan, het werk aan de gitaar gaat mooi vooruit.

Bij de vorige update zagen we de onderdelen, en was ik juist met de assemblage begonnen. Water is onder de brug gepasseerd, en ondertussen kan ik zeggen dat het houtwerk binnen een paar werkdagen achter de rug zal liggen en dat het politoeren er dan aan komt.

We waren gebleven bij de hals en klos die op het bovenblad waren gelijmd. De volgende stap is dan de zijkanten erop zetten, en als die erop staan, maak ik het resonatorgat. Op vraag van Jan is dit een ovaal geworden in de plaats van mijn normale rondje. Ik ben benieuwd naar het effect. Als het merkelijk interessanter lijkt, dan zul je het in de toekomst nog terug zien komen. En dan is het van 'poppetje gekeken, kastje dicht'.

     

Daarna volgt de randinleg en het werk aan de toets, waar je nu ook foto's van kunt zien bij Dries: ik heb hem bijgehaald en we zaten even hetzelfde werk te doen.

Nadat de toets erop zat en deze gefret was, heb ik verder gewerkt aan de hals: de basisronding is erop gezet, en dan neem ik het mes ter hand om de hiel en de verbinding hals-kop zijn definitieve vorm te geven. Aan dat tweede ben ik nu bezig.

 

           

En als de toets erop zit, heb ik ook mijn definitieve afmetingen, die me toestaan mijn kammetje te maken.

 

  

    

En ja, ik zit nog stees op schema! 

bovenblad klaar
kam klaar, alleen nog opkuisen
rug en zijkanten klaar
hals klaar
assemblage klaar
afwerking te beginnen - juni wordt politoermaand
  

terug naar dagboekpagina