Ludwig

De gitaar waar ik aan bezig was, is in basis geassembleerd, maar wordt even on hold gezet, omdat ik een opdracht in de wacht heb gesleept om een gitaar te bouwen, en ik wil die klant natuurlijk zo snel en zo goed mogelijk bedienen.

bovenblad af
kam te beginnen (ik wacht hier graag mee tot de toets op de gitaar zit.
rug en zijkanten af
hals af
assemblage basisassemblage klaar
afwerking te beginnen.

Als tussendoortje even iets over de Abel Armrest. Je ziet wel eens gitaren met hulpstukken of met aangepaste bouw om het voor de rechterarm aangenamer te maken. Om geen copyrightproblemen te krijgen, zal ik daarvan geen foto's opnemen op de site, maar je vind voldoende voorbeelden als je gaat googelen.

Ik heb nu zelf zo'n hulpstuk gekocht om uit te testen. Na wat zoekwerk ben ik op de Abel Armrest gestoten, die ik besteld heb via Guitarras.nl.

Mijn (korte) ervaring leert hetvolgende:

De installatie is heel eenvoudig. Het stuk steunt maar op 3 punten op de gitaar, en die punten zijn ongeveer even breed als mijn lijmranden, dus is er geen verstoring van de beweging van het bovenblad. Het minimale contact met de gitaar vind ik een belangrijk voordeel van het systeem. De voordelen van minder rechtstreeks contact met de gitaar wegen hier zeker door.

        

Het gevoel is best aangenaam. Een groot voordeel vind ik dat het zowel voor de klassieke als voor de folkhouding werkt. Dit vind ik niet in andere systemen.

Het uitzicht is zeer aanvaardbaar. Doordat het gemakkelijk afneembaar is, zonder sporen of zelfs onderdelen (vb een strook klittenband bij sommige systemen) achter te laten, kan het gemakkelijk worden gebruikt voor mensen die meerdere gitaren hebben, en kan het makkelijk worden verwijderd zodat uw gitaar nog in haar koffer past of verkocht kan worden aan iemand die geen hulpstuk nodig heeft of wilt.

Enige nadeel dat ik op dit ogenblik heb ontdekt: als je veel naar voren en naar achteren beweegt met je arm terwijl je speelt, geeft de wrijving met je mouw wel een geluid. Ik heb dit gemeld aan de ontwikkelaar, en die raadt aan om dan eventueel de armrest met spraypaint glad te maken. Ik ga dit zeker ook eens uittesten. Nadeel daarvan is dan wel weer dat je met een naakte arm er meer aan blijft plakken. Oplossing: 2 stuks aanschaffen, waarvan je er ééntje glad maakt. Of altijd met mouwen spelen natuurlijk.

 

    

klassiek  :       

folk:                

 

 

terug naar dagboekpagina