Dries

Bij de vorige update was Dries klaar met de basisassemblage: de gitaar dat ineen (hals, body) en we gingen gebinnen aan de randinleg. Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder, en dus is de gitaar ook al weer wat gevorderd.

 En als eerste stap hadden we dan de randinleg. Die wordt geplooid en gelijmd met touw, zoals we ook al bij de rug deden. De inlegstukjes aan de hals en de klos zijn een hele uitdaging: je krijgt maar n kans om dit echt goed te krijgen. En dat heeft deze coper alvast zeer goed voor elkaar gekregen.

        

Op de laatste foto zie je ook al dat de toets erop staat. Dat is wel gebeurd nadat de randinleg volledig klaar was, en het bovenblad opgekuist.

Op de toets duiden we eerst de frets aan. Dan zagen we die in en na het aanpassen van de toets aan het bovenblad (om de hoek van de hals erin te leggen, wordt deze gelijmd. Als hij erop ligt, hebben we nog wel wat werk: we gaan onze hiel zijn definitieve hoek geven, de toets wordt getorst (om de bespeelbaarheid goed te krijgen, en we geven ze een lichte bolling (ook weer voor die bespeelbaarheid). Tenslotte herzagen we de frets, en dan staat onze gitaar klaar om gefret te worden.

              

 

 

  

bovenblad af
kam het benen plaatje is al klaar, rest te beginnen
rug en zijkanten af
hals af
assemblage klaar
afwerking toekomstmuziek