Ludwig

Hallo. In mijn dagboekpagina valt nu even niet veel te rapen, maar des te meer in mijn shop: het duo dat al klaar had moeten zijn in 2021 is eindelijk af. 't Is weer de moeite om eens af te komen. En om te vieren dat Covid 19 voorbij is doe ik een speciale actie: mijn stockgitaren van vr 2018 kun je nu krijgen met een mooie korting van 10 % (toch al direct meer dan 200€ korting). Deze actie geldt enkel in juni 2022, dus wees er op tijd bij.

misschien toch een paar foto's van de laatste werken aan de gitaar.

Ik spendeer heel wat tijd om de frets pico bello in orde te krijgen, zodat ze een zuivere klank geven. De kleur lijkt te verschillen, maar dat is louter lichtinval: het zijn de Evo Gold frets die ik nu voor de tweede keer gebruik, heel content van.

        

Zonder stemmechaniek is het moeilijk snaren opspannen. Ook hier weer de Schaller Grand'Tune. PS: ik heb er twee op gezet hoor.

     

En dan het allerlaatste werk: de afstelling en het maken van de kammetjes. Primeur: deze gitaren zijn afgesteld op snaren met een hoge spanning.

     

    

En oh ja, ik heb mijn kast eens opgeruimd.

Ondertussen ben ik bezig met de volgende. Dit wordt een eenzaatje: een vuren gitaar, volgens beproefde methoden. Ik kan dra gaan assembleren. Kom dan zeker terug voor nieuwe foto's.

Ondertussen heb ik mijn droogkast eens opgeruimd:

 

 

Toestand vuren

bovenblad rosette ingelegd, te bebalken
kam te beginnen
rug en zijkanten rug af, zijkanten nog beginnen
hals kop nog infrezen en sleuven afwerken, rest klaar
assemblage 2022
afwerking normaal ook nog dit jaar
  

Toestand koppel

bovenblad klaar
kam klaar
rug en zijkanten klaar
hals klaar
assemblage klaar
afwerking nog te doen: 1 gitaar fretwerk, kammetjes lijmen, afstellen en oppoetsen

terug naar dagboekpagina