Links

Als je mij wilt contacteren: ludwig@ludart.be.

Vind je een coöp gitaar wel leuk, maar wil je echt een cursus muziekinstrumentenbouw volgen? Dit kan in het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw te Puurs oftewel het CMB.

Er is een nieuw woord dat de ronde doet: concollega's. Eerlijk gezegd: ik vind het een vies woord, en het straalt ook een beetje hypocrisie en gespletenheid uit. Een collega, die tegelijk een concurrent is, het laat een beetje een bittere smaak na. Dus spreek ik liever van makkers in de strijd om te zorgen dat mensen op goede instrumenten gaan spelen, zodat de muziek daarvan ook profiteert.

Bouwers:

Ralph   Een fijne bouwer in het steelstringgenre. Hij moet wel goed zijn, want hij geeft nu ook les in het CMB

Stijn  Heeft zich ondertussen ook toegelegd op herstellingen, maar bewees al dat hij zeer mooie instrumenten kan maken.

Marc  Heeft als leukste eigenschap dat hij graag minder bewandelde paden opgaat, waarbij de kwaliteit steeds hoog blijft.

Materialen

Als je in jezelf gelooft, en je wil er gewoon aan beginnen: in het CMB (zie hoger) vind je de nodige plannen. Voor hout kan je daar terecht, of als je eens in Valencia passeert, bezoek dan zeker Maderas Barber. Je hebt dan nog wat gereedschap nodig ook natuurlijk. Hier gaan we dan weer voor naar Duitsland bij Dictum. En voor de hardware (frets, stemmechanieken, ...) stuur ik je naar Amerika bij Stewart Mac Donald.

Voor de spelers: lessen, informatie,  concerten, leesvoer, ... Kortom interessante sites om eens te bezoeken

 gitaar2link

popschool Maastricht.

uwgitaarlesonline

gitaar maar waar

Ik kocht een Abel Armrest bij Guitarras.nl en ben content van het product en de service.

Wens je jouw link hier ook te vinden? Contacteer me. Als je site past in het kader van mijn site, en onder voorwaarde van wederkerigheid, zal ik je graag vermelden.